Over Studiekeuze Twente

Studiekeuze Twente is opgericht door Ruud Schraven en Bregje Verschaeren. Beiden zijn werkzaam als loopbaan- en studiekeuzecoach in Almelo en omgeving.

Ruud Schraven

Loopbaancoach & studiekeuzecoach

‘Ik wist als opgroeiende tiener niet wat ik later wilde worden. En toen ik het eenmaal wist heb ik er mijn beroep van gemaakt.’ Mensen begeleiden in hun (hele) loopbaan. Ik heb de HBO-opleiding tot Studie- en beroepskeuze adviseur (huidig: Human Talent Development) gedaan. Inmiddels werk ik vele jaren met heel veel plezier in het vak. Het inspireert mij om met mensen om te gaan, te praten over wat mensen bezighoudt, hun motiveert. Samen te onderzoeken en te ondervinden naar datgene waar men echt voor wil gaan. Het is prettig om meer over jezelf te weten te komen. Daar waar je hart ligt. En waar je goed in bent. Te weten wat je daarmee kan in je studieloopbaan. Met het grote aanbod aan opleidingen is het kiezen best lastig maar met deskundige begeleiding erg goed te doen. Samen aan de slag gaan is vooral ook erg leuk. En natuurlijk heb je daar niet alleen nu maar ook in de toekomst heel veel profijt van.

Bregje Verschaeren

Loopbaancoach & studiekeuzecoach

Studiekeuze‘Iets met mensen, iets betekenen voor anderen.’ Dat wilde ik doen, maar verder had ik werkelijk geen idee. Ik volgde verschillende opleidingen, stopte een keer met een opleiding, begon weer een nieuwe opleiding. Maakte die af, maar wist zeker dat ik daar nooit iets mee ging doen. Ik vond een baan, en weer een ander baan en woonde vervolgens een aantal jaren in het buitenland. Daar, ver weg van Nederland, nam ik eens rustig de tijd om te ontdekken wat ik wilde, maar ook wat bij mij past en wat ik kan. Ik ontdekte dat ik heel graag mensen wilde coachen, bij levens- en loopbaanvragen. En zo begon ik , eenmaal terug in Nederland, na mijn dertigste met de opleiding Life & loopbaancoach. Een opleiding die mij op het lijf was geschreven. Inmiddels werk ik al een aantal jaren met heel veel plezier als coach. Ik werk graag met jongeren, altijd al gedaan en in studiekeuze kan ik dit met mijn talenten als coach combineren. Ik verwacht de komende jaren vele jongeren te begeleiden bij hun studiekeuze, zodat zij met veel plezier en enthousiasme met een opleiding starten die echt bij ze past.

Wil je meer over ons weten? Kom dan naar onze informatie avonden of neem contact met ons op.